Var klimatsmart och semestra på hemmaplan

Att semestra på hemmaplan är det många som har gjort och kommer att göra på grund av den rådande pandemin men den här trenden syntes redan innan. Många började för miljöns skull göra medvetna val genom att resa mindre och upptäcka sitt närområde för några år sedan. Om du vill bidra till ett bättre klimat genom att semestra hemma finns det några bra semestertips. För att få en bra och givande semester hemma kan det vara trevligt att investera i några fritidssaker. Du kanske vill fixa i trädgården och behöver trädgårdsverktyg, barnen kanske behöver en pool och vattenleksaker eller du kanske vill börja träna och behöver ett aktivitetsarmband eller nya hörlurar för att kunna lyssna på ljudboken i hängmattan. Allt det här och mer därtill hittar du hos https://estore.nu/sv/ som har ett stort utbud av billiga produkter. Du kan hitta allt från elektronikprylar till mode och accessoarer som kan göra din semester magisk.

Gör hemmaprojekt

Semestern behöver inte bara bestå av att vila och gotta dig. Du kanske vill göra något projekt hemma som att bygga en altan, måla om huset eller liknande. Ett tips är att sprida ut arbetet över en längre tid och slippa stressa. När det är soligt kan du bada och umgås med familjen och jobba när det är sämre väder. När du semestrar hemma kan du vara flexibel och ta dagen som den kommer.

Upptäck ditt närområde

Om du ska stanna hemma i sommar kan det vara en bra idé att upptäcka ditt närområde. Du kanske har några riktiga semesterpärlor alldeles i närheten. Besök din turistbyrå för att få tips och råd på vad du kan göra för utflykter. Det är väldigt lätt att bli hemmablind och missa saker som är nära.

Tälta vid en sjö

Utnyttja allemansrätten som finns i Sverige och passa på att vara ute i naturen. Att tälta, vandra eller bara äta lunch eller middag utomhus kan vara en upplevelse. Det finns många vandringsleder runt om i Sverige, det kanske finns någon i närheten av dig? Att vara ute i naturen är dessutom gratis och ett utmärkt sätt att varva ner på. Om det blir en regnig sommar kan du passa på att besöka biblioteket, slappa i fåtöljen med en god bok, baka bullar och fylla frysen eller spela spel med barnen.

Semestra i Sverige

Om du har en husbil eller en husvagn är det perfekt om du vill resa en bit hemifrån. Du kan bo på en camping eller bara ute i skogen. Det går att vara väldigt spontan om du inte har bokat något speciellt. Att semestra inom landets gränser är också mycket mer klimatsmart än att åka utomlands.